Kontaktiraj nas info@hk-green.eu

Barve leta 2021 v notranjosti

Mnogi od nas sledijo zastavljenim trendom. Naj gre za modno industrijo ali panogo, ki se ukvarja z oblikovanjem. Svetovni oblikovalci so kot običajno prinesli barve za tekoče leto, ki so naštete kot hit leta. V današnjem članku vam bomo predstavili barvne trende, ki jih lahko uporabite doma.

Siva v kombinaciji s svetlo rumeno

Dve barvi, ki se na prvi pogled ne ujemata. Če pa te dve barvi uporabite v notranjosti, boste ugotovili, da je v resnici popolnoma drugačna. Ta dva odtenka barv v harmoniji tvorita popolno celoto. Svetlo rumena barva velja za izjemno pozitivno in optimistično barvo. Tudi malenkost v obliki podrobnosti v dekoraciji lahko ustvari čudeže in pritegne pozornost. Nasprotno, siva barva je potrebna za dostojno in estetsko zanimivo barvo, ki ne sme manjkati v nobeni notranjosti.

Če sprašujete, katere dekoracije izbrati za takšno barvno strukturo, je odgovor preprost. Stavite na klasiko. Rože so ponavadi najboljša dekoracija, ki zaključi zasnovo, soba pa bo zagotovo videti kot katalog. In katero cvetje bi morali izbrati? Izbira je vaša. Vendar priporočamo, da posežete po večjih cvetovih.

Elegantna dnevna soba.
Elegantna dnevna soba.

Rjavo-sivi odtenki kot pravi občutek udobja in topline

Ni napaka, če te odtenke povežemo z naravo. Oblikovalci so se pri izbiri teh odtenkov oprli na tisto, kar je marsikomu všeč - na naravo. Senčila želijo ustvariti občutek varnosti in se sprostiti. Mnogi so iz trenutne situacije, ki je v stalnem stresu. Zato bi morali graditi na teh odtenkih barve. Verjemite, moč v barvah je precejšnja in včasih dovolj ni dovolj, da bi bili srečni in srečni v svoji hiši.

Če si ne upate narediti tako velikih korakov, kot je nanašanje barv za stene, posezite po dodatkih v teh odtenkih. Je vaš sedež v slabem stanju in razmišljate o nakupu novega? Rjavo-sivi odtenki na prevlekah sedežev so element, ki privlači in je tudi brezčasen.

Kaj ne sme manjkati v dnevni sobi z naravnimi odtenki? Rože! Rjava ali siva brez čudovite zelene v obliki cvetov je kot skodelica kave brez ušesa! Zato ne pozabite na rože . Ne samo, da so lepe na pogled, ampak tudi blagodejno vplivajo na človeško telo.

Udobna dnevna soba.
Udobna dnevna soba.

Zeleno-modra s hladnim podtonom

Eleganca in razkošje. Ravno te besede opisujejo ta odtenek barve, ki je namenjen tudi barvi leta 2021. Uravnotežen in miren odtenek, ki odlično spodbuja umirjanje uma. Ta senca vam zagotavlja pravo vzdušje, ki je povpraševanje v vsakem domu.

Če se sprašujete, kaj izbrati za takšno barvo, vam na odgovor ni treba dolgo čakati. Za to senco so še posebej primerni naravni materiali, kot je les. Gradite na klasiki in v notranjost ne nanašajte belih omar, ampak nasprotno - navaden les, ki je sam po sebi popoln. Še en element, ki ne sme manjkati v notranjosti s to prevladujočo barvo, so zlati poudarki v obliki svetilke ali nog na naslanjačih ali konferenčni mizi. Ker ima izbrana barva hladen podton, vsekakor ne posegajte po srebrnih poudarkih. Če bi naredili ta korak, bi lahko bila soba na koncu videti sterilna in brez duše - česar seveda ne želimo. Zlata barva ima topel podton in zato ustreza izbranemu odtenku.

Luksuzna dnevna soba.
Luksuzna dnevna soba.

Bež odtenek z rožnatimi odtenki kot znak razkošja

Razmišljate, kako bi svojo dnevno sobo spremenili v razkošno sobo, ne da bi pri tem pogrešali vso premoženje? Za vas imamo rešitev. Ta barvni odtenek velja za brezčasen in razkošen. Če se odločite za nanašanje te barve na stene, ne boste naredili napake. Ker ta barva velja za brezčasno in okusno, vam v kratkem času zagotovo ne bo dolgčas. Druga prednost te barve je, da je zelo mehka in neverjetna. Zaradi teh funkcij se po enem mesecu ne boste želeli spreminjati.

Vendar priporočamo, da pribor prilagodite tej barvi nazaj v tople tone. Lahko uravnotežite zlate poudarke s črnimi vrati na omarah in zagotovo boste presenetili številne obiskovalce vaše hiše. Lahko posežete tudi po ozadju, ki bi vsebovalo naravne motive, kot so rože ali listi. Poleg ozadje, ne pozabite klasičnih lonec rože . Kot veste, so rastline obvezen element v vsaki notranjosti.

Minimalistična dnevna soba.
Minimalistična dnevna soba.

Akvarelno modra

Mehka, utišana ali tropska. Vse to vsebuje barvo, ki je izbrana tudi za barvo leta 2021. Odlično ne le za dnevno sobo, ampak tudi za spalnico ali kopalnico. Lahko ustvari neverjeten preplet s toplimi ali zemeljskimi odtenki. Če se odločite, da boste na stene nanesli barvo, bo prostor zagotovo zaznamoval svežina in eksotika.

Priporočamo uglaševanje dodatkov ali pohištva v tem odtenku po že omenjenih zemeljskih in toplih tonih. Seveda ne smemo pozabiti niti na rože. Če imate več prostora, vsekakor posezite po rožah, ki so večje . Če je vaša soba precej manjša, posezite po manjših rožah . Vsekakor pa ne pozabite na rože. Zahvaljujoč cvetjem bo vaša soba videti cela in opremljena kot prvovrstni oblikovalec.

Sodobna dnevna soba.
Sodobna dnevna soba.

Zarjavel kot češnja na torti

Za zarjavelo barvo je značilno, da deluje pomirjujoče. Idealen je za sobo, kjer potrebujete veliko topline in miru. Zahvaljujoč temu se izjemno prilega dnevni sobi. Kombinirajte ga z lesom mahagonija ali češnje in zagotovo se boste lahko pohvalili s popolno dnevno sobo, ki bo hit ne le v tekočem letu, ampak tudi nekaj let kasneje.

Če izberete to edinstveno barvo, vam je ni treba nanesti samo na stene. Lahko se odločite za varianto v obliki aplikacije za pohištvo. Sedež lahko pogosto pritegne pozornost nase in je zato primeren in zanimiv, če le posežete po zarjavelem odtenku prevleke na sedežu.

Original dnevna soba.
Original dnevna soba.

Vas zanima, katere barve so imenovali barve leta 2020? Lahko preberete naš članek, kjer smo predstavili barve preteklega leta.