Kontaktiraj nas info@hk-green.eu

Spalnica, ki ni le prostor za počitek in sprostitev

Vsak od nas hrepeni po tem, da bi bila njegova hiša ali stanovanje videti prijetna, okusna in reprezentativna. V naslednjih člankih vas bomo postopoma popeljali po vseh prostorih vaše hiše.

Kot smo že omenili, vam ni treba slediti najnovejšim trendom. Trendi naj vam služijo predvsem kot navdih, če ste med namestitvijo na neki točki zamrznili in ne morete naprej. Kaj pa je prioriteta? Prednostna naloga je, da se v prostoru, v katerem živite, počutite udobno. Nekaterim je všeč minimalizem, zato jih večinoma navdihujejo notranji dizajni, ki ponujajo navdih in nasvete, ki iščejo zahteve in želje minimalistov. Drugi imajo raje mešanico stilov in so z njo zadovoljni. Ne pozabite, da je vaše udobje najpomembnejše in ne tisto, kar imajo raje svetovni oblikovalci.

Najpomembnejši element v spalnici je postelja. Na trgu lahko najdete številne sloge postelj od klasičnih lesenih preko oblazinjenih do vse bolj priljubljenih tako imenovanih. Ameriške postelje. Izbira je res zelo bogata in zato poskrbite, da bo tako prevladujoči element odskočna deska do popolne popolne celote.

Postelja naj bi imela prevladujočo vlogo v celotni sobi.
Postelja naj bi imela prevladujočo vlogo v celotni sobi.

Zelo pomembno je tudi pohištvo v sobi. Spalnico bi morala odlikovati predvsem zračnost, ki spodbuja popolno sprostitev. Količina pohištva ni več. Pohištvo in velikost prostora odložite zelo previdno. Trgovine s pohištvom ponujajo tudi komplete, ki se popolnoma ujemajo in zato potencialnim kupcem olajšajo nakup. Najprimernejša izbira bo nakup takšnih kompletov. Če pa se odločite za svojo pot, zagotovo ne boste umaknili zaradi svojih želja. Naš nasvet pa je, da v sobo ne nanesete prevelike količine pohištva. Vas zanima zakaj? Kot je navedeno zgoraj, mora biti za spalnico značilna zračnost. Zato masivni kosi pohištva zelo hitro in neopazno odštejejo to bistveno in zaželeno lastnost prostora. Če v svoji hiši ali stanovanju nimate ločene garderobe in morate v spalnici imeti garderobno omaro, posezite po največ enem kosu garderobe. Skupno število pohištva v sobi ne sme presegati 5.

Primerna izbira pri izbiri omare je t.i vgradna omara z ogledalom na sprednji strani, ki lahko tudi optično poveča spalnico.
Primerna izbira pri izbiri omare je t.i vgradna omara z ogledalom na sprednji strani, ki lahko tudi optično poveča spalnico.

Zavese. Mnogi se jim zdijo nepotrebni. Je pa ravno obratno. Na trgu je veliko zanimivih vrst zaves, ki ne služijo le kot zatemnitev, ampak vas lahko zaščitijo tudi pred očmi radovednih sosedov. Zavese veljajo tudi za popolno končno točko pri opremljanju notranjosti. Popolnijo prijetno in prijetno vzdušje. Vendar pa nimajo najbolj prevladujoče vloge pri ustvarjanju prostora prijetnega. Nalogo prepustite postelji. Obstajajo tudi tako imenovane okrasne zaponke, ki imajo estetsko funkcijo in so tudi v veliko pomoč.

Zavese so izredno pomembne za ustvarjanje popolne celote.
Zavese so izredno pomembne za ustvarjanje popolne celote.

Košček narave v obliki cvetja v vaši spalnici je vsekakor primerna izbira. Pri izbiri rož priporočamo poseganje po manjših rožah. Še posebej priljubljene so orhideje, hortenzije ali celo vrtnice. Če pa se odločite, da v svoji spalnici želite necvetelo cvetje, bo primerna izbira na primer aloe vera, zamiokulkas ali celo sijoča polica. Alergije so zelo neprijetna zadeva in zato je umetno cvetje najprimernejša izbira pri reševanju tega problema.

Zelenje bo dalo prostoru pravi pridih
Zelenje bo dalo prostoru pravi pridih

Barva na stenah lahko dela čudeže. Če želite osvetliti in popestriti spalnico, posezite po svetlih tonih in vsekakor ne stopite vstran. Resnica je, da lahko takšni svetlobni toni celo optično povečajo prostor. Če pa na stenah ne želite imeti "navadne" bele barve, lahko posežete po različnih odtenkih bež. Izbira je res široka. Zato raje prepustite temne barve drugim prostorom, kjer bodo dodali pravi pridih.

Dobra izbira je tudi večna bela klasika.
Dobra izbira je tudi večna bela klasika.