Kontaktiraj nas info@hk-green.eu

Top 7 nasvetov, kako narediti svojo pisarno prijetno

Ni skrivnost, da večino svojega življenja preživimo pri svojem delu. Delodajalci se na različne načine trudijo, da bi se zaposleni pri delu počutili čim bolje. Različne ugodnosti, zanimive delavnice ali sadni dnevi v tednu niso več novost. Vendar vam bomo v današnjem članku poskušali dati nekaj nasvetov, kako notranjost delovnega mesta narediti udobno.

Zračnost je samoumevna

Prenatrpanih sob s pohištvom ni več. Trend je t.i minimalistični slog. Zato v pisarne ne postavljajte pohištva, ki ni potrebno. Tok ustvarjalnosti in idej se lažje sprosti v prostoru, za katerega je značilna zračnost. Velika okna, skozi katera bodo sončni žarki prodrli v sobo, bodo zagotovo tisto, kar resnično potrebujete v svojih pisarnah.

Dobro osvetljena soba je ključ do uspeha.
Dobro osvetljena soba je ključ do uspeha.

Barva sobe

Čeprav so mračne barve, kot je siva, trend, ni vedno potrebno in slediti najnovejšim trendom. Sploh ne, če ga želite uporabiti v prostoru, kjer se razvija delovanje vašega podjetja. Gotovost, ob kateri zagotovo ne boste stopili, je večna klasika - bela. Lahko pa posežete tudi po drugih svetlih barvah, na primer rumeni ali grahovi zeleni, vendar lahko tako močne barve škodljivo vplivajo na ustvarjalnost vaših zaposlenih. Kot vemo, je okus vsakogar drugačen in tisto, kar vam je všeč, se morda ne ujema z okusom vaših zaposlenih. Poleg tega, če boste stavili na belo, boste lažje opremili svojo pisarno.

Zahvaljujoč beli barvi na stenah boste zagotovo zadovoljni vi in vaši zaposleni
Zahvaljujoč beli barvi na stenah boste zagotovo zadovoljni vi in vaši zaposleni

Vonj po sobi ne sme pretiravati, ampak vznemirjati

Naši čuti so pri opravljanju dela izredno ključni. Če želite doseči čim boljše vzdušje, nikakor ne pozabite na vonj. Priporočamo uporabo svežih vonjev z rahlim cvetličnim pridihom. Vendar pazite, da vonj ni preveč. To lahko negativno vpliva na pozornost in koncentracijo vaših zaposlenih. Konec koncev, kot pravijo, je manj včasih več.

Ne postavljajte zelenega znaka stop

Dober in znan. Mnogi oblikovalci se strinjajo, da se zahvaljujoč rastlinam ustvarjalna stran ljudi zelo širi in deluje s polno hitrostjo. Dejstvo je, da ima veliko umetnikov veliko rož v svojih domovih.

Ne le praktična, ampak predvsem estetska oblika bo pripomogla k popolni celoti, kar je več kot le zaželeno. Vroč trend je t.i zelene stene, ki lahko služijo kot vhodna vrata na delovno mesto na hodniku. Lahko pa posežete tudi po cvetovih večje postave, na primer zelo priljubljeni draceni ali fikusu, ali pa ravno nasprotno - manjše postave, na primer peperomiji, svokrinskem jeziku ali tudi agavi.

Na zelenje v notranjosti zagotovo ne boste stopili.
Na zelenje v notranjosti zagotovo ne boste stopili.

Zid vizij in idej

Koristno je, da imate v svoji pisarni prostor, kjer bodo ideje zapisane. Morda se zdi, da je ta oglasna deska moteča in se ne ujema s celotno zasnovo, vendar je ravno obratno. Tako moteč element razbije običajno stereotipno in sterilno okolje. Takšno oglasno desko postavite na mesto, kjer vam oči najpogosteje padejo. Ne pozabite postaviti označevalca od blizu. Nikoli ne veste, kdaj se boste spomnili ideje, ki bi lahko bila preboj v vašem poslu. In mirno jutri ali celo nekaj let.

Zanimiva in predvsem praktična specializacija pisarniških prostorov.
Zanimiva in predvsem praktična specializacija pisarniških prostorov.

Soba mora biti čim bolj svetla

Naravna svetloba je seveda najboljša izbira. Kaj pa storiti, če vaši prostori nimajo dovolj prodiranja naravne svetlobe? Na trgu lahko najdete nešteto različnih vrst razsvetljave. Vendar bodite previdni, da posledični učinek nima tračev - kar pa ni cilj.

Veliko svetlobe je zelo pomembno za koncentracijo vaših zaposlenih.
Veliko svetlobe je zelo pomembno za koncentracijo vaših zaposlenih.

Konferenčna soba zagotovo ne sme manjkati

Uspeh vašega podjetja je v vsaki malenkosti. Konferenčna soba je ključna točka za dobro. V takšni sobi je običajno postavljena največja miza s stoli. Ali vidite, kako so vse točke medsebojno povezane?

Tako lahko vaša konferenčna soba izgleda elegantno in brezčasno
Tako lahko vaša konferenčna soba izgleda elegantno in brezčasno