Kontaktiraj nas info@hk-green.eu

Palma areca - edinstvenost in eleganca

Palma Areca je rastlina, katere rodovnik sega vse do Madagaskarja. V naših krajih pa je vidna predvsem kot klasična sobna rastlina. Njegova stebla, ki so še posebej pokončna, spominjajo na edinstveno rastlino bambusa. Ta stebla so običajno končana z obokanimi, obokanimi listi, ki so razporejeni v nasprotnih smereh. Listi lahko dosežejo dolžino neverjetnih 1,2 metra.

Nove veje rastejo iz vej palme. Če rastlina raste v svojem naravnem okolju, lahko zraste do višine neverjetnih 15 metrov. V zaprtih prostorih pa zraste le do 10% v primerjavi z višino, ko raste v naravnem okolju (150 centimetrov). Raste zelo počasi in je enostaven za nego. Kot vsaka rastlina tudi Palma Areca prispeva k boljšemu vzdušju, klimi v prostoru.

Razmnožuje se z delitvijo. Če rastlino presadimo, lahko mlade rastline zlahka ločimo od matičnih rastlin - tako se razmnožuje Palma Areca. Vendar pa je za povečanje uspeha razmnoževanja priporočljivo, da mlade rastline ne presegajo 30 centimetrov. Palmo Arecu je treba spomladi presaditi vsako drugo leto, vedno v večji posodi.

Med rastno dobo je potrebno, da se Palma nahaja na dobro filtriranem mestu. Pozimi pa mu ne škodi niti, če je izpostavljen neposredni, ostri sončni svetlobi. Palma zahteva temperaturo nad 16 ° C in tudi višjo vlažnost.

Zahteva prepustno zemljo, pomešano s šoto, peskom in listjem. Zalivanje Palme je treba zalivati intenzivno, v večjih količinah, pozimi pa zahteva manj vode - takrat je treba količino vode zmanjšati za približno tretjino. Ker ta edinstvena rastlina potrebuje visoko vlažnost, je treba cvetlični lonec postaviti na skledo, napolnjeno z vlažilnimi kamni. Gnojenje je priporočljivo v rastni sezoni, torej poleti, s klasičnim, tekočim gnojilom, ki ga razredčimo do koncentracije 50%.

Škodljivci in bolezni

Zavedati se morate, ko se na rastlini pojavijo rjavi konci listov. To še posebej kaže, da je zrak v prostoru preveč suh. V tem primeru je seveda potrebno povečati vlažnost v prostoru, kjer se nahaja rastlina. Dobra rešitev bo tudi začetek odmrzovanja listov. Listi, ki postanejo rjavi - odmrejo s trganjem, samo jih ulovite.

Če imate na rastlini lise, je lahko več razlogov. Lahko pride do prelivanja rastline, zalivanja preveč trde vode ali celo hlajenja rastline. Rumenenje listov je posledica neuravnotežene, nepravilne prehrane.

Če listi postanejo srebrni, rastlino najverjetneje napade škodljivec - pršica. Tudi v tem primeru bo Palme pomagal, če povečate vlažnost.

Vir informacij: MojeRastliny

Na trgu je veliko vrst Paliem Areca s posameznimi vrstami.

Umetni Palma Areca betel je visok 160-170 centimetrov, vključno z loncem s premerom približno 80 centimetrov. Zahvaljujoč 50 filigranskim listom palma izgleda resnično. To je zelo privlačna sobna rastlina. Listi so temno in svetlo zelene barve, da olajšajo ogled svežih listov. Palma ima 7 umetnih debel, listi pa se začnejo približno 60 cm od tal. Palma izgleda zelo naravno in je kot celota relativno gosta. Liste lahko po potrebi upognemo. Priloženi osnovni lonec je 17 x 20 centimetrov.

Areca betel.
Areca betel.

Ta umetna palma Areca betel je na voljo v različnih velikostih. Na voljo je v velikostih 190 centimetrov in 210 centimetrov.

Za razliko od Areca betela je na trgu tudi Areca , ki je velika 100 centimetrov. Skupna višina dlani je približno 100 cm s premerom krošnje približno 50 cm. 27 palmovih listov različnih dolžin in širin je opremljenih z manjšimi 243 palmovimi listi. Palme daje mehak, a gost videz. Listi so narejeni iz visoko kakovostnega materiala. Posebej velja omeniti majhne podrobnosti, kot so oblika, barva listov. V spodnjem delu debla so obdelani leseni konci stebel iz pravih palm. Listi so narejeni iz vodotesnega PE materiala, zaradi česar je ta rastlina primerna za zaščitena zunanja območja. Ni primerno za vetrovna mesta, saj se lahko listi odtrgajo. Odvisno od proizvajalca je rastlina dobavljena v okrasnem loncu ali osnovnem plastičnem loncu. Priporočamo primeren sadilni material in hidrogranulat ali drug polnilni material.

Umetna palma Areca.
Umetna palma Areca.

Umetna palma Areca je visoka približno 120 cm (merjeno od tal) in je narejena iz 13 listov tekstila. Posebej omembe vredni so zelo lepi filigranski tekstilni listi različnih dolžin. Začnejo se nizko nad loncem. Zaradi dolgih listov v zgornjem delu je palma videti zelo obsežna. Liste lahko po želji upognemo. Višina palme, vključno z loncem, je približno 120 cm. Število palmovih listov je 13 kosov. Premer dlani je približno 100-120 cm. Začetek listanja je približno 35 cm.

Palma Areca 120 centimetrov.
Palma Areca 120 centimetrov.

Palme Areca so zaradi svoje gostote ena izmed najbolj priljubljenih vrst palm za notranjo dekoracijo. Palmovi listi so narejeni iz tekstilnega materiala in zelo dobro kopirajo prave liste. Palma, ki je prvotno prišla iz tropskih gozdov, bo vašemu domu dala nekoliko eksotičnega pridiha. Naša umetna palma areka je narejena iz plastičnih debel v obliki cevi in rahlo rumeno-zelenih dolgih stebel, ki nosijo rahlo ukrivljene liste iz platna. Tekstilno palmovo vlakno se reproducira na treh glavnih deblih, zaradi česar je dlan videti še bolj realistična. Umetna palma Areca je v naravni barvi, obliki listov in reliefu listov, zato je zelo lepa in podrobna replika prave palme. Višina palme, vključno z loncem, je približno 150 cm . Premer dlani je približno 80 - 90 cm. Palma je opremljena s 24 listi in 4 poganjki. Velikost listov je približno 35 x 25 cm in 47 x 27 cm. Osnovni lonec je 17 x 20 cm (VxHM). Listi so tesno vezani za varen transport. Posamezni listi so zelo dobro modelirani in naredijo to rastlino na videz resnično. Polnost ali gostoto palme lahko določite sami in jo prilagodite želenemu okusu.

Umetna palma Areca v velikosti 150 centimetrov.
Umetna palma Areca v velikosti 150 centimetrov.

Palme Areca so med najbolj priljubljenimi vrstami palm za okrasitev stanovanjskih in poslovnih prostorov. Listi so narejeni iz platna in tako podrobno reproducirajo prvotni pravi. Zahvaljujoč 19 drobno vetrnim listom ima palma lepo gostoto. Palma Areca ima realistično barvo, obliko listov in relief listov, zato je lepa in podrobna replika prave palme. Skupna višina dlani, vključno z loncem, je 170 cm . Število listov na dlani je 19 kosov plus 3 novi poganjki. Velikost listov je približno 55 x 27 cm in so iz platna. 3 plastična debla so prekrita z umetnimi palmovimi vlakni. Premer dlani je približno 90 - 100 cm. Začetek listanja se začne pri približno 50 cm.

Palma Areca v velikosti 170 centimetrov.
Palma Areca v velikosti 170 centimetrov.

Palmovi listi zelo dobro kopirajo prave liste. Z uporabo 2 resničnih lesenih deblov z ločenimi višinami, ki imajo številne palmove liste, je ta replika palme Areca videti zelo gosta in razkošna. Listi imajo posamezna stebla, zato se lahko upognejo v obliko glede na vaše potrebe (tesno prilegajoči se in gosti ali dodatno ločeni in zračni). Skupna višina je približno 225 cm od tal s premerom približno 110 cm. Rastlina je dobavljena v osnovnem plastičnem loncu. Na voljo so ilustrirani cvetlični lonci. Z uporabo visokega cvetličnega lonca lahko skupna višina dlani zlahka doseže 275-300 cm. Palma je opremljena s 1.100 listi.

Ta edinstvena palma, velika neverjetnih 225 centimetrov, je še posebej primerna za notranjost restavracij, dvoran, nakupovalnih središč in povsod, kjer želite, da požanje uspeh.

Palma Areca v velikosti 225 centimetrov.
Palma Areca v velikosti 225 centimetrov.

Na koncu najboljši. Areca Royal palme so edinstvene, ki bodo osvetlile vsak kotiček. Ponujamo jih v velikostih 120 centimetrov in 180 centimetrov .

Kot že ime pove, je palma Royal Areca kraljica palme Areca. Listi palme so še posebej gosti in široki, stebla pa še posebej dolga. Zaradi velikega števila palmovih listov in velikosti posameznih listov je ta palma še posebej razsežna in grmasta. Zaradi svojih 24 (za palmo 120 cm) ali 45 (za palmo 180 cm) debelega lista je umetna palma Areca ena izmed najbolj priljubljenih vrst palm za notranjo dekoracijo. Palmovi listi se razlikujejo po dolžini in se začnejo s kratkimi poganjki neposredno nad cvetličnim loncem. Listi različnih dolžin imajo posamezna stebla, zato jih je mogoče čudovito upogniti v obliko glede na vaše potrebe (tesno prilegajoče se in gosto ali dodatno ločeno in zračno).

Palma Areca Royal v velikosti 120 centimetrov.
Palma Areca Royal v velikosti 120 centimetrov.
Palma Areca Royal v velikosti 180 centimetrov.
Palma Areca Royal v velikosti 180 centimetrov.

Zakaj izbrati umetno palmo areca?

Minimalna skrb, brez strahu pred napadom škodljivcev in nerazločljivost od klasične žive Arema Areca so le malenkost, ki vas bo zagotovo prepričala v nakup. Široka paleta izdelkov v različnih izvedbah bo zagotovila, da se ne boste mogli odločiti, kateri bo na koncu poravnal vaš dom.

Pomanjkljivost, ki je zanemarljiva, pa je, da umetna palma Areca kljub svoji lepoti in vsem koristim ne more krožiti in izboljšati podnebja v zraku.