Kontaktiraj nas info@hk-green.eu

5 nasvetov za opremljanje idealne terase

S prihodom pomladnih večerov se večina od nas veseli, da sedimo na vrtu ali na terasi. Tako kot pri notranjem oblikovanju so nam predstavljeni trendi, tako tudi s terasami in vrtovi ni nič drugače. V današnjem članku vam ponujamo nekaj trendov, ki vam lahko pomagajo opremiti zunanjost vaše hiše. Kot pravijo, povsod dobro, najbolje pa doma . Prav zaradi te dobro znane ideje moramo poskušati delati čudeže na majhnem prostoru, da bi se na vrtu počutili čim bolje.

Ne pustite izbire pohištva naključju

Dandanes so za nas primerne različne vrste pohištva, ki so primerne za zunanjost. Nekatere navdihujejo najnovejši trendi, nekateri pa gradijo na kakovosti. Ne pozabite, da se kakovost izplača. Kljub temu ne želite kupovati vrtnega pohištva vsako sezono. Zunanje pohištvo je običajno izdelano iz kovine, plastike ali kombinacije. Priljubljeni so tudi, vendar izdelki iz lesa. Bistveno je, da je vrtno pohištvo enostavno vzdrževati, vzdržati vremenske razmere, hkrati pa mora biti udobno in močno. Štoparica ni namenjena udobni viseči gugalnici ali viseči mreži.

Ustrezna izbira pohištva je zelo pomembna pri opremljanju terase.
Ustrezna izbira pohištva je zelo pomembna pri opremljanju terase.

Rože naj bodo vrt vašega vrta

Kot vemo, rože pogosto ustvarijo povsem drugačen in veliko boljši splošni vtis. Rože, kot so aeonium, ficus ali celo agava, so zelo priljubljene.

Prednost terase je, da lahko gojite tudi zelišča, kot so meta, kovačnik ali bazilika ter različne druge vrste zelišč. Ne samo, da vam bodo prinesli uspeh v kuhinji, ampak vam bodo tudi razstrelili celotno teraso.

Naš nasvet, s katerim odstranimo radovedne poglede sosedov, je vsekakor izbira lesenih zaslonov. Prav ti zasloni vam bodo zagotovili zasebnost, zmanjšali neprijetne vetrove in preprečili radovedne oči vaših sosedov. Na te zaslone lahko nanesete plezalne rastline, kot je bršljan, ki navaden kos lesa spremeni v zanimivo prepletanje naravnih materialov z zelenjem.

Rože na vaši terasi bodo dopolnile popolno celoto.
Rože na vaši terasi bodo dopolnile popolno celoto.

Kateri slog je popoln?

Tako v notranjosti kot v zunanjosti mora obstajati določena harmonija. Terasa bi morala biti nekakšna povezava s celotno arhitekturo vaše hiše. Ne pozabite izbrati pravih ploščic. Najprimernejša izbira je seveda tlakovanje, odporno proti zmrzali, ki ima nizko vpojnost. Ne oklevajte in stavite na kakovost. Najbolj primerna in najpogosteje uporabljena so keramične ploščice. Zanimiv element so tudi mozaične ploščice. Lesena tla nimajo niti stebla, ki pa zahteva bistveno več nege.

Slog bi torej moral ustrezati celotni zasnovi celotne hiše. Če ustreza in sledi zasnovi hiše, tvori popolno celoto in počutili se boste kot doma v sedmem nebu.

Mravljinčenje po vrvici in navdih za španski slog zagotovo ni slaba stvar.
Mravljinčenje po vrvici in navdih za španski slog zagotovo ni slaba stvar.

Ne pozabite na razsvetljavo

Romantika ob svečah ima svoj čar, vendar je osvetlitev več kot le potrebna. V ponudbi je več svetilk, od talnih svetilk do klasičnih stenskih svetilk, srečamo pa se lahko tudi s sončnimi svetlobnimi verigami.

Osvetlitev dopolnjuje popolno celoto.
Osvetlitev dopolnjuje popolno celoto.

Živahne barve vs. goli odtenki večne rjave barve

Vroči nasvet je uporaba svetlih barv, bodisi na blazinah, žimnicah, ki so nameščene na sedežih ali v dodatkih. Svetle barve v nas vzbujajo občutke veselja in sreče in to je verjetno glavni razlog, da je ta trend zelo prepoznaven.

Če pa ste ljubitelj enotnosti in čistosti, zagotovo ne bo korak vstran, če izberete kombinacijo rjave barve in njenih svetlih odtenkov.

Ne pozabite, da je bistvo, da se na svoji terasi počutite udobno.

Živahne barve vas bodo spravile iz najbolj mračnega razpoloženja.
Živahne barve vas bodo spravile iz najbolj mračnega razpoloženja.
Svetli toni bodo navdušili oko ne le vas, ampak tudi vaše goste.
Svetli toni bodo navdušili oko ne le vas, ampak tudi vaše goste.