Kontaktiraj nas info@hk-green.eu

Umetna rastlina Tillandsia 14 cm

Popust
41 %
Originalno
2,70 €
Samo danes
1,59 € z DPH
1,30 € brez DDV
1010 kom na zalogi za takojšnjo odpremo
Kurir na naslov sreda, 26. junij
13,90 €
14 dní na vrátenie Naše produkty nesplnili Vaše očakávania? Napíšte nám a my Vám poskytneme zľavu alebo vrátime celú platbu.
Máte nejakú otázku? V takomto prípade nás neváhajte kontaktovať na čísle +421 2222 000 62 alebo vyplňte kontaktný formulár.

Opis

Značilnosti

To je zelo zanimiva srednje velika Tillandsia z žametno zelenimi listi, na obliko katere vpliva količina vlage. Živi epifitsko in jo imenujejo tudi ime kodraste igralke Shirley Temple v Ameriki. Če ima dovolj vlage, so listi razviti, podolgovati, če pa vlage primanjkuje, se zvije v okroglo obliko in so listi zanimivo valoviti. Tako lahko s pomočjo vlage spremenite njeno obliko. Nekateri rastejo na skalah, drugi na drevesih. Druge Tillandsije, kot je Tillandsia brachycaulos, imajo sijajne zelene liste in prihajajo iz gozdov, kjer pogosto dežuje. Ti potrebujejo več vlage, toplote in svetlobe, ne pa tudi neposredne sončne svetlobe.

Pojav

To so Tillandsias - monokotiledozne rastline (za biologe), ki spadajo v družino bromeliad. Njihovo prvotno ozemlje je predvsem ameriška obala od zahoda od središča kalifornijskega polotoka do juga Čila in vzhodno od Floride, celotni Karibi do južne Argentine. Imenujejo jih tudi "zračne rastline", ker večina nima korenin in prejema le zračno vlago. To so rastline, ki lahko zdržijo tudi dolgo časa brez vode in v svoji domovini v času suše preidejo v stanje mirovanja - torej v stanje vegetativnega miru, iz katerega jih prebudi dež. Ljudem je všeč tudi ta njihova kakovost, saj lahko brez njihove oskrbe zdržijo določen čas. Seveda morate skrbeti za Tillandsia, vendar ne tako intenzivno kot druge rastline.

Parametri

Naša umetna rastlina Tillandsia je visoka 14 cm . Material stebla je zelena plastika. Listi so narejeni iz PU materiala. So naravne zelene barve in rahlo rdeče na spodnjih listih.

Lonček za rože ni del paketa, toda Tillandsia vsebuje žlebov trn, zaradi česar ga lahko postavite v kakršne koli aranžmaje ali kot ločeno dekoracijo.

Lokacija

Predsoba ali dnevna soba vas bo zelo lepo poživila tudi v navpičnem položaju v okvirju za slike in tako v vaš dom vnesla pridih narave. Zelo lepo bo izstopal tudi v enem od naših okrasnih cvetličnih loncev, ki ga lahko postavite na nočno omarico ali na predalnik. Tudi ta Tillandsia zelo lepo izstopa v steklenem visečem terariju ali aerariju različnih oblik.

Kombinacija

Zračno rastlino Tillandia lahko uredite skupaj z različnimi vrstami sukulentov v obliki cvetja lotosa , kaktusove trave ali praproti, ki jih boste našli v naši ponudbi. Zelo moderna in hkrati zanimiva dekoracija je ustvarjanje kupa kroglic Tillandsia, ki jih lahko v tej obliki obesite ločeno ali postavite v kovinski obroč. Tillandsia je zelo lepa, tudi če jo kombinirate z naravnim lubjem drevesa , na katerega ga lahko vključite kot ločeno rastlino ali pa ga združite z več.

Parametri

Koda izdelka 20147
Višina 14 cm
Odločnost notranjost
Cvetlični lonec ni vključen
Material stebla / stebla plastika
Višina listov 10 cm
Širina listov 1.5 cm
Listni material plastika
Barva listov zelena
Dolžina trna 8 cm

Ocene

0 z 5
Ta izdelek nima ocen. Bodite prvi in ga ocenite!