Kontaktiraj nas info@hk-green.eu

Umetna plošča Rožmarin - 50x50 cm

Popust
41 %
Originalno
20 €
Samo danes
11,90 € z DPH
9,75 € brez DDV
947 kom na zalogi za takojšnjo odpremo
Kurir na naslov torek, 30. julij
13,90 €
14 dní na vrátenie Naše produkty nesplnili Vaše očakávania? Napíšte nám a my Vám poskytneme zľavu alebo vrátime celú platbu.
Máte nejakú otázku? V takomto prípade nás neváhajte kontaktovať na čísle +421 2222 000 62 alebo vyplňte kontaktný formulár.

Opis

Značilnosti

Rožmarin spada v družino Lamiaceae in je že dolgo pomembna zdravilna rastlina. Čaj iz listov rožmarina so nekoč uporabljali za pomiritev živcev in krepitev spomina, liste pa uporabljajo tudi v parfumeriji in gastronomiji. Od leta 1584 se rožmarin uporablja kot simbol za spomin na pomembne dogodke, kot so pogrebni obredi in poroke. Rožmarin je vedno zeleno gosto razvejan grm, ki zraste do višine 75 - 150 cm. Ima majhne rožnate ali modro-vijolične cvetove, ki rastejo iz utora listov. Cveti od junija do avgusta, včasih drugič zgodaj jeseni. Njegovi kratki in ozki svetlo zeleni listi spominjajo na iglo. So linearni, sivo-sivi na hrbtu, temno zeleni na obrazu. Ko so zdrobljeni, prsti močno dišijo.

Pojav

Čeprav je rožmarin prvotno prihajal iz sredozemske regije, ga danes gojijo v drugih delih našega sveta kot okrasno ali zdravilno rastlino in začimbo.

Rožmarin so v Evropi začeli gojiti v 15. stoletju. Uporabljali so ga kot kadilo in iz njega izdelovali dišave in olja. V srednjem veku je bil simbol devištva, kasneje pa simbol ljubezni in zvestobe. To so bili glavni razlogi, zakaj je rožmarin del poročne dekoracije, še danes je pritrjeno pero. Zgodovina rožmarina sega v čas pred Shakespearom. Stari Egipčani, Rimljani in Grki so ga imeli za sveto zelišče in so ga običajno uporabljali za čiščenje zraka in preprečevanje širjenja bolezni.

Parametri

Naša umetna plošča Rosemary je lepe naravne zelene barve, z dimenzijami 50x50 cm . Njegove vejice z majhnimi listi so narejene iz visoko kakovostnega plastičnega materiala z UV zaščito . Izgleda zelo zračno. Nosilni okvir vsake plošče je sestavljen iz delov iz PE materiala v velikosti 25x25 cm. Posamezni deli so na robovih dopolnjeni s povezovalnimi sponkami za enostavno povezavo do zahtevane velikosti. Osnovna plošča vedno vsebuje 4 dele, zato je skupna velikost naročene plošče 50x50 cm. Na zadnji strani vsake plošče je plastična mreža, ki poenostavi namestitev, pa tudi ravno rezanje plošče na želeno velikost, ki jo lahko prilagodite.

Lokacija

Umetna dnevna plošča Rozmarín je tudi zelo dobra podlaga za umetno zeleno steno za notranjo in zunanjost . Pred radovednimi sosedi je odličen pomočnik. Ploščo lahko namestite na balkon ali ograjo in tako ustvarite prijeten zaslon z moteče ulice. Prednost umetne žive meje je zelo realistična zasnova, pogosto do neprepoznavnosti naravnega izvirnika, zelo preprosta namestitev na obstoječo mrežo ali steno in skoraj brez naknadnega vzdrževanja.

Kombinacije

Umetne rožmarinove plošče lahko dekorativno pritrdimo na steno v notranjosti. Če jih dopolnite z drugimi rastlinami, kot so različne vrste sukulentov , praproti ali cvetočimi rastlinami, kot so vrtnice , petunije , boste ustvarili čudovito podobo, ki bo pritegnila vsako oko.

Parametri

Koda izdelka 30005
Premer 50 cm
Dolžina 50 cm
UV zaščita Da

Ocene

0 z 5
Ta izdelek nima ocen. Bodite prvi in ga ocenite!