Kontaktiraj nas info@hk-green.eu

Umetna rastlina Kalatea 50 cm

Popust
18 %
Originalno
10 €
Samo danes
8,19 € z DPH
6,71 € brez DDV
600 kom na zalogi za takojšnjo odpremo
Kurir na naslov sreda, 27. september
13,90 €
14 dní na vrátenie Naše produkty nesplnili Vaše očakávania? Napíšte nám a my Vám poskytneme zľavu alebo vrátime celú platbu.
Máte nejakú otázku? V takomto prípade nás neváhajte kontaktovať na čísle +421 2222 000 62 alebo vyplňte kontaktný formulár.

Opis

Značilnosti

Kalatea je rod cvetočih rastlin iz družine Marantaceae. Običajno jih imenujemo Kalatea ali molitvene rastline. Ima lepe pokončne liste v obliki ventilatorja, nežno obarvane v različne odtenke zelene. Oblika listov je lahko okrogla do vzdolžna. Zahvaljujoč presenetljivo lepi risbi listov je Kalatea nenavadna sobna rastlina. Ko se stemni, se robovi listov te rastline zvijejo navznoter. Zraste do največ 1 m višine. Rastlina je vlažna in termofilna. Rastna temperatura je okoli 20 - 22 ° C. Pozimi pade na 15 ° C. Zahteva zasenčeno mesto. Pozimi več svetlobe. Kalatea potrebuje dovolj vlage in vlažnosti.

Pojav

Kalatea je zimzelena tropska trajnica, ki izvira iz deževnih gozdov, večinoma iz Brazilije. Obstaja približno 150 sort, ki jih priljubljeno gojijo v gospodinjstvih, predvsem zaradi privlačnih listov. Vendar te rastline niso bile vedno le okras gospodinjstev in ponos njihovih pridelovalcev. Razlogi, zakaj so nekateri med njimi že leta priljubljeni, so veliko bolj prozaični. Uporabljali so jih predvsem južnoameriški Indijanci. Indijanci pletejo košare iz listov nekaterih rastlin iz rodu Calathea, kar je povezano tudi z nastankom imena tega rodu. V grščini kalathos pomeni košara. Šele konec prejšnjega stoletja so postali znani. Najprej v rastlinjake, kasneje pa v gospodinjstva.

Parametri

Naša umetna rastlina Kalatea je visoka 50 cm . Ima 9 zelenih plastičnih stebel, ki se združijo v en žleb za lažjo uporabo pri različnih aranžmajih in okraskih. Vsebuje 18 naravnih zelenih listov z lisasto risbo, narejenih iz visokokakovostne plastike, ki so živi na otip. Rastlino Kalatea dobavljamo brez lončka za rože.

Lokacija

Umetna Kalatea je zasnovana za notranjost . Je idealen dodatek vašemu domu , pisarni ali celo operaciji . Kalatea je popolnoma primerna za običajno stanovanje in hkrati povsod, kjer ni mogoče gojiti živih rastlin. Zaradi nizke višine ga je primerno postaviti na vidno mesto, na primer na mizo , predalnik ali celo v kopalnico ali stranišče.

Kombinacije

Vnesite nekaj zelenega v svojo notranjost s to umetno rastlino, ki izgleda živo. Kalateo lahko kombiniramo z več rastlinami iz naše ponudbe. Zanimiva pa je kombinacija čebulic in bršljana. Zahvaljujoč utornemu žlebu ga je mogoče kombinirati v različne aranžmaje ali okraske.

Ponujamo tudi različne vrste okrasnih cvetličnih loncev v različnih barvah. Njihovo lokacijo in izbiro bomo prepustili vaši domišljiji.

Parametri

Koda izdelka 20253
Višina 42 cm
Odločnost notranjost
Cvetlični lonec ni vključen
Število stebel / stebel 1 ks
Material stebla / stebla plastika
Višina veje 15 cm
Število vej 9 ks
Material veje plastika
Višina listov 15 cm
Širina listov 10 cm
Število listov 18 ks
Listni material plastika
Barva listov zelena
UV zaščita ne
Dolžina trna 8 cm

Ocene

0 z 5
Ta izdelek nima ocen. Bodite prvi in ga ocenite!