Kontaktiraj nas info@hk-green.eu

Umetni kroton pegasti 50 cm

Popust
40 %
Originalno
11 €
Samo danes
6,59 € z DPH
5,40 € brez DDV
600 kom na zalogi za takojšnjo odpremo
Kurir na naslov sreda, 26. junij
13,90 €
14 dní na vrátenie Naše produkty nesplnili Vaše očakávania? Napíšte nám a my Vám poskytneme zľavu alebo vrátime celú platbu.
Máte nejakú otázku? V takomto prípade nás neváhajte kontaktovať na čísle +421 2222 000 62 alebo vyplňte kontaktný formulár.

Opis

Značilnosti

Codiaeum je rod rastlin iz družine Euphorbiaceae. Od 19. stoletja, ko so k nam iz oddaljene Malezije ali Indije pripeljali krotona, opaženega s Crotonom, je bila ta rastlina podvržena toliko vzrejnim postopkom, da danes nihče ne ve, kako je izgledal izvirnik. Vendar je treba reči, da je rezultat privlačna roža z listi različnih velikosti, ki igrajo celo paleto barv, od rjave do rumene. Pri nas je znan le kot notranja roža. Nekatere vrste, zlasti Codiaeum variegatum, gojijo kot sobne rastline. Pegasti kroton, ki se zaradi raznolikosti oblik in barv uvršča tudi med priljubljene v gospodinjstvu. V steblu pa je strupen mlečni sok. Vsebuje alkaloide - nevarne živčne strupe. Pri občutljivih ljudeh povzroča izpuščaje, mehurje in ekcem. Po zaužitju se lahko pojavijo simptomi zastrupitve, kot so bruhanje, driska, draženje sluznice. Daleč od dosega otrok.

Pojav

Izvira iz Indonezije, Malezije, Avstralije in otokov v zahodnem Tihem oceanu. Raste v odprtih gozdovih in grmovnicah. Vrtnih Crotonov ne smemo zamenjati s Crotonom, svetovljanskim rodom tudi v Euphorbiaceae, ki vsebuje več kot 700 vrst zelišč, grmovnic in dreves.

Parametri

Naš umetni Croton je visok približno 50 cm. Ima eno zeleno plastično steblo z 9 vejami. Na teh vejah se začnejo realistični listi, ki so narejeni iz naravne zeleno-rumeno-rdeče lise. Na otip so videti živi. Ta rastlina prihaja brez lonca . Cvet vsebuje utor , ki ga je mogoče zlahka vstaviti v katero koli ureditev ali okras.

Lokacija

Croton v naši ponudbi je namenjen notranjosti , je idealen pripomoček za vaš dom , pisarno ali reševalno vozilo - skratka povsod, kjer ni dovolj svetlobe za živo rastlino. Popolnoma lahko izstopa kot samostojna rastlina, saj je pomemben kos v vaši notranjosti glede na značilne barve. Je res nezamisljiv in zagotovo pritegne pozornost, ne glede na to, kje se boste odločili, da ga postavite kamor koli.

Kombinacije

Umetno drevo Krotónec lahko enostavno in lepo kombinira s katero koli umetno Ficus ali Bamboo iz široko ponudbo, ki jo boste našli na naši spletni strani. Lepo deluje tudi v kombinaciji s cvetočimi rastlinami, s katerimi se zaradi svojih pisanih barv lepo poigrava in jim ustreza. Lepo se prilega v leseno, betonsko ali plastično cvetlično posodo . Bolj bo izstopal v cvetličnem loncu v enobarvni kombinaciji, vendar za vašo domišljijo ni omejitev in ga zlahka postavite v večbarvni lonček ali škatlo. Zagotovo ne boste stopili zraven. Zelo lepo deluje tudi postavitev več enakih Crotonov drug poleg drugega. Popolno prepletanje barv je resnično osupljivo.


Parametri

Koda izdelka 20251
Višina 50 cm
Odločnost notranjost
Cvetlični lonec ni vključen
Število stebel / stebel 1 ks
Material stebla / stebla plastika
Višina veje 15 cm
Število vej 9 ks
Material veje plastika
Višina listov 17.5 cm
Širina listov 9 cm
Število listov 18 ks
Listni material plastika
Barva veje zelena
Barva listov zelena, rumena, rdeča
UV zaščita ne
Dolžina trna 7 cm

Ocene

0 z 5
Ta izdelek nima ocen. Bodite prvi in ga ocenite!