Kontaktiraj nas info@hk-green.eu

Umetna rastlina praproti 32 cm

Popust
22 %
Originalno
9,30 €
Samo danes
7,29 € z DPH
5,98 € brez DDV
1020 kom na zalogi za takojšnjo odpremo
Kurir na naslov sreda, 27. september
13,90 €
14 dní na vrátenie Naše produkty nesplnili Vaše očakávania? Napíšte nám a my Vám poskytneme zľavu alebo vrátime celú platbu.
Máte nejakú otázku? V takomto prípade nás neváhajte kontaktovať na čísle +421 2222 000 62 alebo vyplňte kontaktný formulár.

Opis

Značilnosti

V naših gozdovih navadna praprot doseže višino do 1 metra. Enojni ali dvojni pernati listi tvorijo lijakasti šopek vrtnic. Zrastejo iz kratkega plazečega zarjavelega dlakavega podzemlja. Mladi spomladanski listi se tesno zvijejo v spiralo, ki se postopoma razvije in poravna v podolgovato rezilo s suličastim obrisom. Listi z bogato razvejanimi žilami imajo podobno strukturo kot listi semenskih rastlin. Praproti nimajo posebne asimilacije in listi spore. Spore, prekrite s predpasniki, so koncentrirane v kupih na spodnji strani listov. S sušenjem vode se pokrov spore razpoči in očisti pot skozi spore. Spore prenaša veter. Na primernem mestu kali in raste preprost jeglič v obliki srca, ki nosi reproduktivne organe. Po oploditvi jajčne celice nastane mlada praprot. Moška praproti raste skoraj po vsem svetu in ponekod sega vse do alpskega pasu. Nekje pod zemljo se zbirajo in uporabljajo proti črevesnim zajedavcem. Je pa nevarno zdravilo, ker je celotna rastlina, predvsem pa podzemlje, strupena.

Pojav

Praproti so med najstarejšimi rastlinami na svetu. Ostanki fosilov segajo pred 420 milijonov let. Dolgo časa so bile celo najbolj razširjene rastline na zemeljski površini. Sliši se neverjetno, vendar obstaja več kot 10.000 različnih vrst praproti. Rastejo povsod, kjer dežuje vsaj malo. V naravi se ne pojavljajo le v naravi v puščavah in na območjih s stalno snežno odejo. Praproti, ki se gojijo kot sobne rastline, prihajajo iz tropskih in subtropskih regij sveta. Tudi zato jih ni enostavno gojiti v navadnih slovaških stanovanjih. A to ni povsem nemogoče in zato imajo veliko privržencev.

Parametri

Naša umetna praprot je visoka 32 cm in široka 30 cm . Ima eno steblo, ki je narejeno iz plastike, in 18 listov, ki se ne razlikujejo od živih. Zaradi nevnetljivega materiala je primeren za notranjo opremo . UV zaščita vam zagotavlja nespremenjen videz in barvo, zato lahko našo umetno praprot uporabite tudi na prostem . Prihaja brez lončka za rože. Ima pa utor za žlebove , kar bo močno poenostavilo njegovo ureditev ali dekoracijo.

Lokacija

Naša umetna praproti je odlična izbira za vaše stanovanje ali pisarno v res visoki kakovosti. Umetna rastlina ima številne prednosti, naša pa še vedno izgleda živa. Lahko ga postavite na mesta, kjer žive rastline ne bi preživele. Zahvaljujoč naši umetni praproti lahko prinesete košček zelenja v temne kotičke ali v zelo vlažno okolje bazenov in kopalnic. Umetnih rastlin ni treba zalivati, presajati ali jih kdaj vzgojiti, zato mesto, kjer ga želite imeti, nikoli ne bo postalo primitivno, tesno, ohranilo bo lep videz tudi brez potrebe po rednem oblikovanju. Naša praproti res ne potrebuje skoraj nobene oskrbe, razen da tu in tam odstranimo prah.

Je lep dekorativni dodatek za notranjost, pa tudi za zunanjost, na primer na terasah, balkonih ali gazebovih.

Kombinacije

Umetna praproti je kraljica zelene. Njegova preprostost in hkrati veličastnost bo v kombinaciji z na primer Cipršanom ali evkaliptusom ustvarila tako priljubljeno zeleno oazo. Praprot zelo lepo izstopa v strukturiranem cvetličnem lončku s konkretnim videzom. Vse omenjene izdelke boste našli na naši spletni strani.

Parametri

Koda izdelka 20101
Višina 32 cm
Odločnost notranjost, zunanjost
Cvetlični lonec ni vključen
Premer 30 cm
Dolžina debla / stebla 7 cm
Število stebel / stebel 1 ks
Material stebla / stebla plastika
Dolžina veje 23 cm
Širina listov 9 cm
Dolžina listov 25 cm
Število listov 18 ks
Listni material plastika
Barva veje zelena
Barva listov zelena
UV zaščita Da

Ocene

0 z 5
Ta izdelek nima ocen. Bodite prvi in ga ocenite!