Kontaktiraj nas info@hk-green.eu

Umetna rastlina Monstera 50 cm

Popust
18 %
Originalno
10 €
Samo danes
8,19 € z DPH
6,71 € brez DDV
600 kom na zalogi za takojšnjo odpremo
Kurir na naslov sreda, 27. september
13,90 €
14 dní na vrátenie Naše produkty nesplnili Vaše očakávania? Napíšte nám a my Vám poskytneme zľavu alebo vrátime celú platbu.
Máte nejakú otázku? V takomto prípade nás neváhajte kontaktovať na čísle +421 2222 000 62 alebo vyplňte kontaktný formulár.

Opis

Značilnosti

Monstera je priljubljena, nezahtevna sobna rastlina, ki lahko zraste do velikih velikosti, do približno 3 - 5 m. Narašča v širino, njegova rast in oblika pa sta relativno nepravilni. Je plezalna rastlina. Listi so veliki, sijoči, temno zeleni, rastejo na dolgih steblih. So v obliki srca in imajo značilne odprtine in globoke zareze, ki segajo od robov skoraj do osrednje vene. V naravi Monstera raste okoli vej in debla. S pomočjo zračnih korenin leze po gostiteljevem lubju, skozi katerega prejema tudi vodo in hranila. Čeprav smo drevo poimenovali gostitelj, je to nekakšen komenzalizem, kar pomeni, da Monstera kot epifit uporablja drevo le kot oporo in nanj nikakor ne vpliva. Od gostitelja ne jemlje hranil in mu ne prinaša nobenih koristi. Za drevo ni parazit ali simbiot.

Pojav

Visoka lepotica z robustnimi listi je šla daleč, preden je prišla do notranjosti na naših zemljepisnih širinah. Prinesli so ga šele iz Latinske Amerike, kjer raste že nekaj stoletij. Obstaja več držav izvora zaradi več kot 50 znanih vrst, ki pripadajo rodu Monster. Najbolj priljubljene vrste prihajajo iz tropskih deževnih gozdov Peruja in Ekvadorja. Več vrst ima svoj prvotni dom tudi v različnih delih Mehike, kjer rastejo tudi v naravi.

Parametri

Naša umetna Monstera je visoka 50 cm. Zasnovan je za notranjo opremo . Ima 9 zelenih stebel iz plastike, na katerih je tudi 18 plastičnih listov, ki so na otip videti živi. Lonček ni del paketa. Vendar pa cvet vsebuje žlebov trn , zaradi česar ga je mogoče zlahka vključiti v katero koli aranžma ali dekoracijo.

Lokacija

S svojo umetno pošastjo, ki izgleda živo, vnesite v svojo notranjost malo zelenja. Monstera je odlična izbira za popestritev notranjosti vašega doma ali pisarne . S svojim izvirnim in edinstvenim videzom se prilega kamor koli v prostoru. Namenjen je tistim, ki želijo imeti rastline doma ali na delovnem mestu, nimajo pa dovolj časa, da bi zanje redno skrbeli.

Kombinacije

Monstera je lepa elegantna rastlina. Popolnoma lahko izstopa v prostoru in sama. Anturia rdeča je zanj zelo primerna, vsekakor pa ne boste nič pokvarili, če na primer združite Monster s Fikusom Benjaminom. S takšno kombinacijo se vsekakor stisnite in naredite svoje domače ali delovno okolje prijetnejše. Če želite pošast uglasiti v sobi, izberite lep cvetlični lonček, ki bo celotni sobi dodal še večji pridih. Na naši spletni strani najdete tudi velik izbor primernih cvetličnih loncev.


Parametri

Koda izdelka 20249
Višina 50 cm
Odločnost notranjost
Cvetlični lonec ni vključen
Število stebel / stebel 1 ks
Material stebla / stebla plastika
Dolžina veje 27 cm
Premer veje 9 cm
Število vej 9 ks
Material veje plastika
Širina listov 10 cm
Dolžina listov 15 cm
Število listov 18 ks
Listni material plastika
Barva veje zelena
Barva listov temno zelena
UV zaščita ne
Dolžina trna 8 cm

Ocene

0 z 5
Ta izdelek nima ocen. Bodite prvi in ga ocenite!