Kontaktiraj nas info@hk-green.eu

Umetna veja Nohovec 14 cm

Popust
24 %
Originalno
0,46 €
Samo danes
0,35 € z DPH
0,29 € brez DDV
2450 kom na zalogi za takojšnjo odpremo
Kurir na naslov sreda, 27. september
13,90 €
14 dní na vrátenie Naše produkty nesplnili Vaše očakávania? Napíšte nám a my Vám poskytneme zľavu alebo vrátime celú platbu.
Máte nejakú otázku? V takomto prípade nás neváhajte kontaktovať na čísle +421 2222 000 62 alebo vyplňte kontaktný formulár.

Opis

Značilnosti

Podocarpus ali Nohovec je eden najbolj trpežnih in privlačnih stanovanjskih bonsajev. Srce svojega pridelovalca lahko osvoji za vedno. Nekoč je krasila dvorišča budističnih templjev, danes stanovanja in vrtove ljubiteljev čudovitih dreves.

Večinoma so drevesa različnih velikosti. Listi so iglasti in včasih izgledajo kot listi listavcev. Največji so dolgi do 35 cm in široki skoraj 9 cm, manj pogosto so luskasti. Običajno imajo izrazito osrednje rebro in so razporejeni v spirali ali v dveh vrstah, so čvrsti, usnjati.

Pojav

Izvira iz toplih regij južne Kitajske in Japonske. Pred stoletji je bil Nohovec ena najbolj priljubljenih vrst v svoji domovini, ki je krasila vrt in templje ter majhne vrtove v bližini družinskih hiš. Na Japonskem ta čudovita drevesa še vedno sadijo ob vratih, ki vodijo do družinske hiše. Podocarpus je postal tudi simbol japonske prefekture Chiba, ki se nahaja v bližini Tokia na otoku Honshu. Nohovce je zaradi privlačnega videza prišel v Evropo iz Azije. Ljubili so jih tudi vrtnarji v toplih južnih predelih ZDA, kjer so se dobro odrezali in zmrzal jim ni grozil. Najpogosteje raste na vlažnih tropskih in subtropskih kamninah.

Parametri

Naša umetna veja Nohovec je visoka 14 cm, prijetne zelene barve v različnih odtenkih. Ima čudovite upognjene liste iz PU materiala. Steblo je narejeno iz plastike. Dostavimo ga brez lončka za rože. Rastlina je dobavljena kot utorno steblo, zato jo je mogoče enostavno predelati v čudovite aranžmaje.

Lokacija

Nohovec je primeren za notranjo opremo in je idealen dodatek k vašemu stanovanju ali hiši. Ima nizko višino in zaradi tega ga je dobro postaviti na mizo ali predalnik, balkon - skratka povsod, kjer ni dovolj svetlobe in kjer ni mogoče redno skrbeti za živo rastlino, ali kjer ne bi uspelo rasti.

Kombinacije

Vnesite nekaj zelenega v svojo notranjost s to umetno rastlino, ki izgleda živo. Sam izstopa zelo dobro kot posameznik ali pa več kosov iste vrste pričara čudovit zeleni šopek.

Priporočamo, da ga kombinirate z različnimi variantami kaktusov ali sukulentov iz naše bogate ponudbe ali z drugim našim asortimanom po vašem okusu.

Možno ga je tudi kombinirati z okrasnim cvetličnim loncem, ki ga lahko izberete na naši spletni strani.

Parametri

Koda izdelka 20137
Višina 14 cm
Odločnost notranjost
Cvetlični lonec ni vključen
Material stebla / stebla plastika
Višina listov 5 cm
Širina listov 1 cm
Listni material plastika
Barva listov zelena
Dolžina trna 6 cm

Ocene

0 z 5
Ta izdelek nima ocen. Bodite prvi in ga ocenite!