Kontaktiraj nas info@hk-green.eu

Umetna smokva 135 cm

Popust
40 %
Originalno
97 €
Samo danes
57,90 € z DPH
47,46 € brez DDV
1 kom na zalogi za takojšnjo odpremo
Kurir na naslov sreda, 26. junij
13,90 €
14 dní na vrátenie Naše produkty nesplnili Vaše očakávania? Napíšte nám a my Vám poskytneme zľavu alebo vrátime celú platbu.
Máte nejakú otázku? V takomto prípade nás neváhajte kontaktovať na čísle +421 2222 000 62 alebo vyplňte kontaktný formulár.

Opis

Značilnosti

Figovník , slovaško ime Fikus se nanaša samo na okrasne vrste iz tega rodu, zlasti tiste, ki imajo trde sijoče temno zelene eliptične liste. Družina smokve vključuje več kot 800 vrst tropskih in subtropskih lesnatih rastlin. Smokve tvorijo sekundarna debla iz zračnih korenin. V naših razmerah tropske vrste gojimo kot okrasne rastline. Smokva je subtropska vrsta iz Sredozemlja. Gojijo pa ga tudi na Slovaškem, katerega plodovi (fige) so uvoženi k nam. Smokva je listnato drevo ali grm, ki običajno zraste do višine 10 m, vendar največ 15 m. Listi so preprosti, dolgi 10 do 30 cm. Nekateri viri navajajo, da je to enodomna rastlina, drugi pa dvodomna rastlina. Celuloza in nezrelo sadje sta strupena.

Pojav

Izvira iz Bližnjega vzhoda in zahodne Azije, gojijo pa ga že od antičnih časov, zdaj pa ga po vsem svetu gojijo kot okrasno rastlino in sadno drevo. Postala je naturalizirana vrsta v lokalnih krajih v Aziji in Severni Ameriki. Danes ga najdemo udomačenega v pasu ozemlja od zahodnega Sredozemlja do severovzhodne Indije. Na Slovaškem ga že več stoletij gojijo na toplih območjih v vinogradih ali na različnih zaščitenih krajih, vendar pri nas pridelovanje ni dobičkonosno in Figovník pogosto zamrzne.

Parametri

Naša umetna smokva je visoka 135 cm, skupaj z lončkom za rože. Sestavljen je iz 4 debel, ki so narejena v kombinaciji naravnega lesa in rjavih plastičnih stebel. Listje se začne v prvi tretjini sevov. Listi so narejeni iz plastičnega materiala, ki je živ na otip in ima 66 kosov. To je popolna replika žive različice te smokve. Naša smokva je dostavljena v okrasnem vložku s premerom 17,78 cm, skupaj z umetno podlago, ki je prekrita z imitacijo mahu.

Lokacija

Naše umetno figovo drevo bo zelo lepo napolnilo vaše odprte in svetle prostore. Zaradi svojega realističnega videza bo čudovit okras vašega doma ali pisarne in pozabili boste, da je to figovo drevo pravzaprav umetno. Lepo izstopa na podstavkih, v dnevnih in jedilnicah , vedno v najbolj reprezentativnih delih stanovanja ali hiše. Naše umetno figovo drevo vam bo zagotovo prineslo eksotiko neposredno v vaš dom.

Kombinacije

Umetna figa se zelo dobro kombinira z drugimi vrstami smokve, pa tudi z različnimi palmami . Če vas skrbi, da nobene od cvetočih ne boste mogli postaviti v sobo poleg te palme, je to velika napaka. Zelo dobro se dopolnjuje na primer z Guzmanijo . Tudi to figovo drevo popolnoma "razumemo" z našimi plastičnimi cvetličnimi lonci RATO z vzorcem ratana svetlejše, a tudi temne barve. Najdete jih v naši ponudbi. Zasaditev v cvetlični lonec lahko naredite tudi posebno, tako da na površino substrata položite lesene sekance, velik izbor katerih boste našli tudi na naši spletni strani.

Parametri

Koda izdelka 20057
Višina 135 cm
Barva zelena
Odločnost notranjost
Cvetlični lonec samo notranja podloga
Premer vložka 18 cm
Število stebel / stebel 4 ks
Material stebla / stebla plastika
Dolžina veje 35 cm
Število vej 4 ks
Širina listov 15 cm
Dolžina listov 20 cm
Število listov 66 ks
Listni material plastika
Barva debla / stebla rjav
Barva veje zelena
Barva listov zelena
Višina debla / stebla 70 cm

Ocene

0 z 5
Ta izdelek nima ocen. Bodite prvi in ga ocenite!