Kontaktiraj nas info@hk-green.eu

Umetno drevo Dracena 160 cm

Popust
42 %
Originalno
130 €
Samo danes
75,90 € z DPH
62,21 € brez DDV
33 kom na zalogi za takojšnjo odpremo
Kurir na naslov sreda, 29. maj
13,90 €
14 dní na vrátenie Naše produkty nesplnili Vaše očakávania? Napíšte nám a my Vám poskytneme zľavu alebo vrátime celú platbu.
Máte nejakú otázku? V takomto prípade nás neváhajte kontaktovať na čísle +421 2222 000 62 alebo vyplňte kontaktný formulár.

Opis

Značilnosti

Dracena je rastlina, ki po videzu presenetljivo spominja na palmo. Zanimivo je, da nekatere sorte dracene rastejo kot drevesa, druge pa kot grmičevje, vsaka vrsta pa ima drugačno barvo in velikost listov. Večina vrst ima običajno oranžne korenine. Listi so trdi, sedeči ali pecljati, črtkani, suličasti ali podolgovati, celi, gladki, razporejeni v spiralo in pogosto v vrtnicah na koncih vej. Rezilo je pogosto različno pegavo.

Njegova prisotnost lahko znatno zmanjša skupno koncentracijo benzena ali formaldehida v vesolju. Vendar pa je zaradi vsebnosti alkaloidov in saponinov tudi strupen. Čeprav to ni nevarna rastlina, lahko že majhno lizanje listov povzroči bruhanje.

Pojav

Prihaja iz subtropskih regij Afrike in Azije. Pri nas se Dracena goji kot sobna rastlina in zraste do višine 150 cm. Izvor imena rastline izvira iz starogrške besede drakaina ali "kačji pastir", zahvaljujoč rdeči gumijasti smoli v steblih Dracene, ki so jo primerjali s krvjo zmaja. Pred več stoletji so to smolo uporabljali kot zobno pasto, barvilo in zdravilo. Danes se še vedno uporablja kot lak in v lahkem tisku.

Parametri

Naše umetno drevo Dracena je visoko 160 cm, skupaj z lončkom za rože. Dracen dobavljamo v osnovnem plastičnem cvetličnem loncu, katerega premer je 20,32 cm in je prekrit z mahom na površini umetnega substrata. Sestavljen je iz 7 umetnih stebel in 60 podolgovatih umetnih listov, ki se ne razlikujejo od živih. Listi so naravno zelene barve, ob robovih postanejo rdeči. Priporočamo umetno drevo Dracena v zaprtih prostorih, lahko pa ga postavimo tudi na prostem, vendar le na mestih, ki ga ščitijo pred močnim vetrom in neposredno sončno svetlobo.

Lokacija

Dracena je eden najlepših notranjih dodatkov. Glavni razlog je v tem, da lahko daje celotni sobi veliko boljši videz in tudi Dracena lahko zelo lepo polepša prostor med čakanjem. Dracena je tropska zelena rastlina, ki bo vašemu domu dala eksotičen pridih. Ker ga odlikujejo čiste linije, je primeren za gospodinjstva, ki so zračno opremljena in minimalistična. Njegova lokacija je primerna povsod, kjer živa rastlina ne bi imela možnosti za uspešno rast.

Kombinacija

Ta Dracena zanjo pogosto ne potrebuje spremljevalca, saj se lahko odlično odreže v vesolju in sama. Še vedno pa ga je mogoče kombinirati s skoraj vsakim zelenjem. Njegova kombinacija s palmami iz naše ponudbe zelo dobro reže, lahko pa je tudi zelo prijazna s Fikusom ali Dieffenbachio . Priporočamo, da stavite na okrasni cvetlični lonec, ki ga lahko izbirate med bogato ponudbo na naši spletni strani.

Parametri

Koda izdelka 20073
Višina 160 cm
Odločnost notranjost
Cvetlični lonec samo notranja podloga
Višina vstavka 20 cm
Premer vložka 20.3 cm
Število stebel / stebel 7 ks
Material stebla / stebla plastika
Višina listov 33 cm
Širina listov 12 cm
Število listov 60 ks
Listni material plastika
Barva debla / stebla zelena, rjav
Višina debla / stebla 75 cm
UV zaščita ne
Vstavi barvo Črna

Ocene

0 z 5
Ta izdelek nima ocen. Bodite prvi in ga ocenite!