Kontaktiraj nas info@hk-green.eu

Umetno drevo Ficus okroglo 130 cm

Popust
42 %
Originalno
110 €
Samo danes
63,90 € z DPH
52,38 € brez DDV
92 kom na zalogi za takojšnjo odpremo
Kurir na naslov torek, 30. julij
13,90 €
14 dní na vrátenie Naše produkty nesplnili Vaše očakávania? Napíšte nám a my Vám poskytneme zľavu alebo vrátime celú platbu.
Máte nejakú otázku? V takomto prípade nás neváhajte kontaktovať na čísle +421 2222 000 62 alebo vyplňte kontaktný formulár.

Opis

Značilnosti

Figovník, slovaško ime Fikus se nanaša samo na okrasne vrste iz tega rodu, zlasti tiste, ki imajo trde sijoče temno zelene eliptične liste. Družina Fikus vključuje več kot 800 vrst tropskih in subtropskih lesnatih rastlin. Ficus tvorijo sekundarna debla iz zračnih korenin. V naših razmerah tropske vrste gojimo kot okrasne rastline. Navadni fikus je subtropska vrsta iz Sredozemlja. Gojijo pa ga tudi na Slovaškem, katerega plodovi (fige) so uvoženi k nam. Navadni fikus je listavec ali grm, ki običajno zraste do višine 10 m, vendar ne več kot 15 m. Listi so preprosti, dolgi 10 do 30 cm. Nekateri viri navajajo, da je to enodomna rastlina, drugi pa dvodomna rastlina. Celuloza in nezrelo sadje sta strupena.

Pojav

Izvira iz Bližnjega vzhoda in zahodne Azije, gojijo pa ga že od antičnih časov, zdaj pa ga po vsem svetu gojijo kot okrasno rastlino in sadno drevo. Postala je naturalizirana vrsta v lokalnih krajih v Aziji in Severni Ameriki. Danes ga najdemo udomačenega v pasu ozemlja od zahodnega Sredozemlja do severovzhodne Indije. Na Slovaškem ga že nekaj stoletij gojijo na toplih območjih v vinogradih ali na različnih zaščitenih krajih, vendar pri nas njegova pridelava ni donosna in Fikus pogosto zamrzne.

Parametri

Naš umetni fikus je visok 130 cm, vključno z lončkom za rože. Sestavljen je iz 1 prtljažnika, ki je izdelan iz naravnega lesa. Na vrhu debla je listnata krošnja, ki je v obliki krogle. En kos tanjšega debla je še vedno ovit okoli glavnega prtljažnika za lepšo celotno zasnovo Fikusa. Listi so narejeni iz plastike, živi so na otip in jih je 1312 kosov. So naravne zelene barve z belimi robovi po robovih. To je odlična replika žive različice tega Ficusa. Naš Fikus je dobavljen zasidran v okrasnem vložku s premerom 20,50 cm, skupaj z umetno podlago, ki je prekrita z dekorativno ekspandirano glino.

Lokacija

Naš umetni Fikus bo zelo lepo napolnil vaše odprte in svetle sobe. Zaradi svojega realističnega videza bo čudovit okras vašega doma ali pisarne in pozabili boste, da je ta Fikus pravzaprav umeten. Lepo izstopa na podstavkih, v dnevnih in jedilnicah , vedno v najbolj reprezentativnih delih stanovanja ali hiše. Naš umetni Fikus vam bo zagotovo prinesel eksotiko neposredno v dom.

Kombinacije

Umetni fikus se zelo dobro kombinira z drugimi vrstami fig, pa tudi z različnimi palmami. Če se bojite, da nobene od cvetočih rastlin ne boste mogli postaviti v sobo poleg te palme, je to velika napaka. Zelo lepo se dopolnjuje na primer s Heliconijo . Ta Fikus odlično "razume" tudi naše plastične lončke ORIENT z vzorcem ratana svetlejše, a tudi temne barve. Te in številne druge primerne cvetlične lončke najdete tudi na naši spletni strani.

Parametri

Koda izdelka 20085
Višina 130 cm
Odločnost notranjost
Cvetlični lonec samo notranja podloga
Višina vstavka 22 cm
Premer vložka 19.75 cm
Število stebel / stebel 1 ks
Material stebla / stebla les
Dolžina veje 4 cm
Širina listov 4 cm
Dolžina listov 8 cm
Število listov 1312 ks
Listni material plastika
Barva debla / stebla rjav
Barva veje zelena
Barva listov zelena, Bela
Višina debla / stebla 65 cm
UV zaščita ne

Ocene

0 z 5
Ta izdelek nima ocen. Bodite prvi in ga ocenite!