Kontaktiraj nas info@hk-green.eu

Umetno drevo Ficus 150 cm

Popust
39 %
Originalno
130 €
Samo danes
79,90 € z DPH
65,49 € brez DDV
Ni na voljo
14 dní na vrátenie Naše produkty nesplnili Vaše očakávania? Napíšte nám a my Vám poskytneme zľavu alebo vrátime celú platbu.
Máte nejakú otázku? V takomto prípade nás neváhajte kontaktovať na čísle +421 2222 000 62 alebo vyplňte kontaktný formulár.

Opis

Značilnosti

Figovník s slovaškim imenom Fikus se nanaša samo na okrasne vrste iz tega rodu, zlasti tiste, ki imajo trde sijoče temno zelene eliptične liste. Družina Fikus vključuje več kot 800 vrst tropskih in subtropskih lesnatih rastlin. Ficus tvorijo sekundarna debla iz zračnih korenin. V naših razmerah tropske vrste gojimo kot okrasne rastline. Navadni fikus je subtropska vrsta iz Sredozemlja. Gojijo pa ga tudi na Slovaškem, katerega plodovi (fige) so uvoženi k nam. Navadni fikus je listavec ali grm, ki običajno zraste do višine 10 m, vendar ne več kot 15 m. Listi so preprosti, dolgi 10 do 30 cm. Nekateri viri navajajo, da je to enodomna rastlina, drugi pa dvodomna rastlina. Celuloza in nezrelo sadje sta strupena.

Pojav

Izvira iz Bližnjega vzhoda in zahodne Azije, gojijo pa ga že od antičnih časov, zdaj pa ga po vsem svetu gojijo kot okrasno rastlino in sadno drevo. Postala je naturalizirana vrsta v lokalnih krajih v Aziji in Severni Ameriki. Danes ga najdemo udomačenega na pasu ozemlja od zahodnega Sredozemlja do severovzhodne Indije. Na Slovaškem ga že nekaj stoletij gojijo na toplih območjih v vinogradih ali na različnih zaščitenih krajih, vendar pri nas njegova pridelava ni donosna in Fikus pogosto zamrzne.

Parametri

Naš umetni fikus je visok 150 cm, skupaj z lončkom za rože. Sestavljajo ga naravni sevi, ki so zanimivo prepleteni. V prvi tretjini stebel se listje začne z zelenkasto belimi listi iz plastike, ki so živi na otip. To je popolna kopija žive različice tega Ficusa. Naš Fikus je dobavljen v osnovnem plastičnem loncu s premerom 17,5 cm , skupaj z umetnim substratom, ki je prekrit z mahom.

Lokacija

Naš umetni Fikus bo zelo lepo napolnil vaše odprte in svetle sobe. Zaradi svojega realističnega videza bo čudovit okras vašega doma ali pisarne , vhodnih hodnikov, pa tudi restavracijskih zmogljivosti. Glavni razlog je, da lahko celotni notranjosti da veliko boljši videz in tudi Fikus lahko zelo lepo polepša prostor med čakanjem. Lepo izstopa v višjih lončkih. Naš umetni Fikus vam bo zagotovo prinesel eksotiko neposredno v dom.

Kombinacije

Umetni fikus je zelo dobro kombiniran z drugimi vrstami figovih dreves, Jukolo, pa tudi z različnimi palmami. Če vas skrbi, da cvetoče ne boste mogli postaviti v sobo poleg te palme, je to velika napaka, zelo bo usklajena z Lopato. Priporočamo enobarvno cvetlično posodo, njeno sajenje pa lahko naredite posebno, tako da na površino podlage postavite lesene sekance ali okrasne kamne, ki jih najdete na naši spletni strani.

Parametri

Koda izdelka 20079
Višina 150 cm
Odločnost notranjost
Cvetlični lonec samo notranja podloga
Premer 35 cm
Višina vstavka 14 cm
Premer vložka 17.5 cm
Število stebel / stebel 1 ks
Material stebla / stebla les
Dolžina veje 5 cm
Širina listov 3.5 cm
Dolžina listov 6 cm
Listni material plastika
Barva veje zelena
Barva listov zelena, Bela
Višina debla / stebla 48 cm
UV zaščita ne

Ocene

0 z 5
Ta izdelek nima ocen. Bodite prvi in ga ocenite!