Kontaktiraj nas info@hk-green.sk

Umetno drevo Fikus liana 120 cm

81,90 € z DPH
80 kom na zalogi za takojšnjo odpremo
Pri vaši hiši ponedeljek, 25. oktober

Opis

Značilnosti

Ficus, znan tudi kot Figovník, je zelo stara gojena rastlina. Figovo drevo je listopadno drevo ali grm, običajno do 10 m visoko, največ 15 m. Listi so preprosti tri- ali petokrilni, dolgi 10 do 30 cm. Borka je svetlo siva, kasneje rjavo siva, razpokana. Nekateri viri navajajo, da je to enodomna rastlina, drugi pa dvodomna rastlina. Fige imajo tako kot druge fige sestavljeno sadje, imenovano Figa. Celuloza in nezrelo sadje sta strupena. Celuloza draži oči.

Pojav

Izvira iz Bližnjega vzhoda in zahodne Azije, gojijo pa ga že od antičnih časov, zdaj pa ga po vsem svetu gojijo kot okrasno rastlino in sadno drevo. Postala je naturalizirana vrsta v lokalnih krajih v Aziji in Severni Ameriki. Danes ga najdemo udomačenega v pasu ozemlja od zahodnega Sredozemlja do severovzhodne Indije. Na Slovaškem ga že nekaj stoletij gojijo na toplih območjih v vinogradih ali na različnih zaščitenih krajih, vendar pri nas pridelovanje ni donosno in fige pogosto zmrznejo.

Parametri

Naš umetni fikus je visok 120 cm, vključno z lončkom za rože. Na voljo je v osnovnem plastičnem loncu s premerom 17,78 cm . Površina umetne podlage je prekrita z dekorativno ekspandirano glino. Njeni trije debli so narejeni iz naravnega lesa in 774 čudovitih naravnih zelenih silikonskih listov v dveh odtenkih, ki so do potankosti obdelani. Naš umetni Ficus izgleda zelo realistično, le da se ne razlikuje od živih.

Lokacija

Fikus je že dolgo ena najbolj priljubljenih sobnih rastlin, tudi zato, ker ponuja lepo zeleno teksturo sijajnih listov na vejah, ki običajno rastejo iz enega samega debla, zato spominjajo na majhno drevo. Naš umetni Fikus je zasnovan za notranjost . Primeren je za dom , zimski vrt , z njim pa lahko popestrite tudi pisarno ali drugo delovno mesto.

Kombinacije

Ficus je rastlina, ki lahko sama izstopa v vesolju. Ficus pogosto ne potrebuje spremljevalca. Lahko pa ga kombiniramo s skoraj vsakim zelenjem. Kombinacija z vsemi Palms iz naše ponudbe si bo zmanjšal, vendar pa lahko izberete tudi povezavo z Difenbachia ali Dracena. Zagotovo ne boste naredili niti koraka vstran. Pravilno izbrana cvetlična posoda lahko lepo poudari lepoto Fikusa. V naši ponudbi boste našli tudi velik izbor cvetličnih loncev.

Parametri

Koda izdelka 20080
Višina 124 cm
Odločnost notranjost
Cvetlični lonec samo notranja podloga
Višina vstavka 14 cm
Premer vložka 17.9 cm
Vstavite material plastika
Število stebel / stebel 3 ks
Material stebla / stebla les
Število listov 774 ks
Listni material plastika
Širina rože 4 cm
Barva debla / stebla rjav
Barva veje rjav
Barva listov zelena
Višina cvetja 7.5 cm
UV zaščita ne
Vstavi barvo Črna

Ocene

0 z 5
Ta izdelek nima ocen. Bodite prvi in ga ocenite!