Kontaktiraj nas info@hk-green.eu

Umetna vitica Pavinč zelena 80 cm

Popust
17 %
Originalno
18 €
Samo danes
14,90 € z DPH
12,21 € brez DDV
480 kom na zalogi za takojšnjo odpremo
Kurir na naslov sreda, 27. september
13,90 €
14 dní na vrátenie Naše produkty nesplnili Vaše očakávania? Napíšte nám a my Vám poskytneme zľavu alebo vrátime celú platbu.
Máte nejakú otázku? V takomto prípade nás neváhajte kontaktovať na čísle +421 2222 000 62 alebo vyplňte kontaktný formulár.

Opis

Značilnosti

Pavinič ali starejši Divja trta ali ljudsko Divje grozdje je rod rastlin v družini Viničovité.

Pavinic je drevo, Liana pleza po drevesih ali stenah. Listi so preprosti ali v obliki dlani. Imajo vitice za plezanje, ki so običajno zaključene s sesalnimi ploščami. Cvetovi so razporejeni v socvetje, ki je vrh ali vršna metla, ki raste iz osi lista, ob listu ali na koncu poganjka. Cvetovi so dvospolni, včasih moški, 5-številni, listi čašice, listi krošenj in prašnikov je 5, moda je dvojno pokrita, zrasla z žlezno tarčo. Sadje je jagodičje. Je skromna plezalna rastlina, katere listi jeseni preidejo v vse tone rdeče in rumene barve. Sesalci v obliki tendrila neopazno raztezajo svoje poganjke po vsem vrtu med letom. Šele jeseni se bo Pavinič prebudil v polno lepoto. Zaradi oprijemljivih plošč se pogosto povzpne visoko do navpičnih sten opečnih ograj in zgradb.

Pojav

Razširjen je v Severni Ameriki in Vzhodni Aziji. Drugod, npr. v Evropi je posajena le kot okrasna liana. Uvažali so ga predvsem kot okrasno rastlino, ki se uporablja za ozelenitev sten, pergole (za ustvarjanje zelenih sten).

Nima povečanih zahtev glede tal in vlage v tleh. Najdemo ga v bližini naselij, pa tudi ob vodotokih v poplavnih gozdovih, kjer se tako kot Liana vzpenja na krošnje dreves in jih zarašča. Razmnožuje se vegetativno, ker se lahko dobro ukorenini iz poganjkov, ko steblo plazi po površini tal. Drug način je generativno širjenje s semeni, ki jih distribuirajo ptice, ki jedo sadje Paviniča, trenutno pa se pojavlja bolj ali manj po vsej Slovaški, ker je običajno posajeno v vrtovih in parkih, od koder raste zunaj vzdrževanih površin in na odprtem. prostori.

Parametri

Naša umetna vitica Pavinič zelena je dolga 80 cm. Ima eno plastično steblo, na katerem je 178 umetnih naravnih zelenih listov, v različnih odtenkih in tudi v velikostih, ki so na otip, a tudi videti žive. Dobavljamo ga brez cvetličnega lonca z utorastim steblom, zaradi česar ga je mogoče enostavno vključiti v aranžma ali okras.

Lokacija

Če morate oživiti ali polepšati prostor v svoji notranjosti , je postavitev zelene rastline izjemno primerna izbira povsod, kjer ni dovolj svetlobe za živo rastlino, ali kjer ni mogoče redno skrbeti za žive rastline.

Pavinič zelena je namenjena notranjosti. V večjih kopalnicah izstopa tudi v kadi ali v umivalniku s širšimi robovi. Je tudi idealen dodatek k jedilnici, zimskemu vrtu, kuhinji , pa tudi k dnevni sobi , kjer je lahko privlačna zelena dekoracija za poživitev prostora.

Kombinacije

Paviljon lahko postavite na primer v lepo okrasno cvetlično posodo ali celo vazo po vaši izbiri. Če imate raje gostejšo rast, vam priporočamo, da kupite več kosov teh vitic in jih združite, da dosežete čudovit bogat šopek. Impresivne so posamezne rastline, pa tudi manjše skupine, sestavljene iz več enakih posameznikov. Na naši spletni strani lahko kupite okrasne cvetlične lončke.


Parametri

Koda izdelka 20240
Odločnost notranjost
Cvetlični lonec ni vključen
Dolžina 80 cm
Število stebel / stebel 1 ks
Material stebla / stebla plastika
Višina veje 10 cm
Višina listov 10 cm
Širina listov 9 cm
Število listov 178 ks
Listni material plastika
Barva veje zelena
Barva listov zelena
UV zaščita ne
Dolžina trna 10 cm

Ocene

0 z 5
Ta izdelek nima ocen. Bodite prvi in ga ocenite!