Kontaktiraj nas info@hk-green.eu

Umetna vitica Pavinič 80 cm

Popust
17 %
Originalno
18 €
Samo danes
14,90 € z DPH
12,21 € brez DDV
7385 kom na zalogi za takojšnjo odpremo
Kurir na naslov sreda, 27. september
13,90 €
14 dní na vrátenie Naše produkty nesplnili Vaše očakávania? Napíšte nám a my Vám poskytneme zľavu alebo vrátime celú platbu.
Máte nejakú otázku? V takomto prípade nás neváhajte kontaktovať na čísle +421 2222 000 62 alebo vyplňte kontaktný formulár.

Opis

Značilnosti

Pavinič ali starejša divja trta ali ljudsko divje grozdje je rod rastlin v družini Viničovité.

Pavinic je drevo, Liana pleza po drevesih ali stenah. Listi so preprosti ali v obliki dlani, za plezanje imajo oblikovane vitice, ki so običajno zaključene s sesalnimi ploščami. Cvetovi so razporejeni v socvetje, ki je vrh ali vršna metla, ki raste iz osi lista, ob listu ali na koncu poganjka. Cvetovi so dvospolni, včasih moški, 5-oštevilčeni. Sadje je jagodičje. Skromna plezalna rastlina, katere listi jeseni preidejo v vse tone rdeče in rumene barve. Sesalci v obliki tendrila neopazno raztezajo svoje poganjke po vsem vrtu med letom. Šele jeseni se bo Pavinič prebudil v polno lepoto. Zaradi oprijemljivih plošč se pogosto povzpne visoko do navpičnih sten opečnih ograj in zgradb.

Pojav

Razširjen je v Severni Ameriki in Vzhodni Aziji. V Evropi ga sadijo le kot okrasno liano. Uvažali so ga predvsem kot okrasno rastlino, ki se uporablja za ozelenitev sten, pergole (za ustvarjanje zelenih sten).

Nima povečanih zahtev glede tal in vlage v tleh. Najdemo ga v bližini naselij (mest ali vasi), pa tudi ob vodotokih v poplavnih gozdovih, kjer se kot liana povzpne na krošnje dreves in jih preraste. Razmnožuje se vegetativno, ker se lahko dobro ukorenini iz poganjkov, ko steblo plazi po površini tal. Drug način je generativno širjenje skozi semena, ki jih razdelijo ptice, ki jedo plodove paviljona. Trenutno se pojavlja bolj ali manj po vsej Slovaški, ker ga običajno sadimo v vrtovih in parkih, od koder raste zunaj vzdrževanih delov in na odprtem podeželju.

Parametri

Naša umetna vitica Pavinič je dolga 80 cm. Je lepe jesensko rdeče barve. Ima eno plastično steblo, na katerem je 178 umetnih listov rdečkaste barve, ki so narejeni iz fine plastike, vendar so tako živi na otip in na oko. Te rdečkaste liste dopolnjuje še nekaj naravnih rumenih listov, ki dajejo vitici ne le lep kontrast, ampak tudi prijeten jesenski pridih. Paviljon dobavljamo brez cvetličnega lonca, le z utorastim steblom, zaradi česar ga je mogoče enostavno vključiti v aranžma ali okras.

Lokacija

Če morate oživiti ali popestriti prostor v svoji notranjosti , je lokacija našega lovka Pavinič izjemno primerna izbira povsod, kjer ni dovolj svetlobe za živo rastlino, ali kjer ni mogoče redno skrbeti za žive rastline.

Rdeči paviljon je namenjen notranjosti. V visečem loncu bo videti zelo impresivno. V večjih kopalnicah izstopa tudi v kadi ali umivalniku s širšimi robovi. Je tudi idealen dodatek k jedilnici , zimskemu vrtu , kuhinji , pa tudi k dnevni sobi, kjer je lahko privlačna jesenska dekoracija.

Kombinacije

Paviljon lahko postavite v lepo dekorativno cvetlično posodo ali celo vazo po vaši izbiri. Če imate raje gostejšo rast, vam priporočamo, da kupite več kosov teh vitic in jih združite, da dosežete čudovit bogat šopek. Priporočamo, da ga kombinirate z mehkejšimi zelenimi viticami, da lahko izstopajo njegovi impresivni listi. Zelo lep preplet bo s viticami Pavinič zelené, Ginko ali Pelargónia . Na naši spletni strani lahko kupite okrasne cvetlične lončke.

Parametri

Koda izdelka 20241
Odločnost notranjost
Cvetlični lonec ni vključen
Premer 30 cm
Dolžina 80 cm
Število stebel / stebel 1 ks
Material stebla / stebla plastika
Dolžina veje 10 cm
Število vej 11 ks
Širina listov 10 cm
Dolžina listov 10 cm
Število listov 178 ks
Listni material plastika
Barva veje zelena
Barva listov rdeča
UV zaščita ne
Dolžina trna 10 cm

Ocene

0 z 5
Ta izdelek nima ocen. Bodite prvi in ga ocenite!