Kontaktiraj nas info@hk-green.eu

Umetna smokva lira listnata 150 cm

Popust
39 %
Originalno
130 €
Samo danes
79,90 € z DPH
65,49 € brez DDV
95 kom na zalogi za takojšnjo odpremo
Kurir na naslov sreda, 28. februar
13,90 €
14 dní na vrátenie Naše produkty nesplnili Vaše očakávania? Napíšte nám a my Vám poskytneme zľavu alebo vrátime celú platbu.
Máte nejakú otázku? V takomto prípade nás neváhajte kontaktovať na čísle +421 2222 000 62 alebo vyplňte kontaktný formulár.

Opis

Značilnosti

Figovník, slovaško ime Fikus se nanaša samo na okrasne vrste iz tega rodu, zlasti tiste, ki imajo trde sijoče temno zelene eliptične liste. Družina smokve vključuje več kot 800 vrst tropskih in subtropskih lesnatih rastlin. Smokve tvorijo sekundarna debla iz zračnih korenin. V naših razmerah tropske vrste gojimo kot okrasne rastline. Smokva je subtropska vrsta iz Sredozemlja. Gojijo pa ga tudi na Slovaškem, katerega plodovi (fige) so uvoženi k nam. Smokva je listnato drevo ali grm, ki običajno zraste do višine 10 m, vendar največ 15 m. Listi so preprosti, dolgi 10 do 30 cm. Nekateri viri navajajo, da je to enodomna rastlina, drugi pa dvodomna rastlina. Celuloza in nezrelo sadje sta strupena.

Pojav

Izvira iz Bližnjega vzhoda in zahodne Azije, gojijo pa ga že od antičnih časov, zdaj pa ga po vsem svetu gojijo kot okrasno rastlino in sadno drevo. Postala je naturalizirana vrsta v lokalnih krajih v Aziji in Severni Ameriki. Na Slovaškem ga že več stoletij gojijo na toplih območjih v vinogradih ali na različnih zaščitenih krajih, vendar pri nas pridelovanje ni dobičkonosno in Figovník pogosto zamrzne.

Parametri

Naša umetna smokva je visoka 150 cm, skupaj z lončkom za rože. Sestavljen je iz 6 sevov, ki so izdelani iz visoko kakovostnega plastičnega materiala. Listje se začne na polovici debla. Listi so narejeni iz plastičnega materiala, ki je živ na otip in je v številu 95 kosov. So naravne zelene barve ob robovih in postanejo bele. To je popolna replika žive različice te smokve. Naša smokva je dostavljena v okrasnem vložku s premerom 17,78 cm , skupaj z umetno podlago, ki je prekrita z imitacijo mahu.

Lokacija

Naše umetno figovo drevo bo zelo lepo napolnilo vaše odprte in svetle prostore. Zaradi svojega realističnega videza bo čudovit okras vašega doma ali pisarne in pozabili boste, da je to figovo drevo pravzaprav umetno. Zelo lepo ga lahko postavite na manjšo mizo, podstavek ali v lonček za rože. Naše umetno figovo drevo vam bo zagotovo prineslo eksotiko neposredno v vaš dom.

Kombinacije

Umetna figa se zelo dobro kombinira z drugimi vrstami smokve , pa tudi z različnimi palmami . Če vas skrbi, da nobene cvetoče rastline ne boste mogli postaviti v sobo poleg tega smokve, je to velika napaka. Zelo lepo se dopolnjuje na primer z Draceno ali Kamelijo . Tudi to figovo drevo se odlično "razume" z našimi plastičnimi peščenimi cvetličnimi lončki, ki jih boste našli v naši ponudbi. Zasaditev v cvetlični lonec lahko naredite tudi posebno, tako da na površino substrata položite lesene sekance, velik izbor katerih boste našli tudi na naši spletni strani.

Parametri

Koda izdelka 20062
Višina 150 cm
Odločnost notranjost
Cvetlični lonec samo notranja podloga
Višina vstavka 10 cm
Širina vstavka 16 cm
Število stebel / stebel 6 ks
Material stebla / stebla plastika
Višina veje 20 cm
Material veje plastika
Širina listov 8 cm
Dolžina listov 20 cm
Število listov 95 ks
Listni material plastika
Barva debla / stebla rjav
Barva veje zelena
Barva listov Bela, zelena
Višina debla / stebla 50 cm
UV zaščita ne

Ocene

0 z 5
Ta izdelek nima ocen. Bodite prvi in ga ocenite!