Kontaktiraj nas info@hk-green.eu

Umetno drevo Ficus 180 cm

Popust
41 %
Originalno
170 €
Samo danes
99,90 € z DPH
81,89 € brez DDV
Ni na voljo
14 dní na vrátenie Naše produkty nesplnili Vaše očakávania? Napíšte nám a my Vám poskytneme zľavu alebo vrátime celú platbu.
Máte nejakú otázku? V takomto prípade nás neváhajte kontaktovať na čísle +421 2222 000 62 alebo vyplňte kontaktný formulár.

Opis

Značilnosti

Figovník, slovaško ime Fikus se nanaša samo na okrasne vrste iz tega rodu, zlasti tiste, ki imajo trde sijoče temno zelene eliptične liste. Družina Fikus vključuje več kot 800 vrst tropskih in subtropskih lesnatih rastlin. Ficus tvorijo sekundarna debla iz zračnih korenin. V naših razmerah tropske vrste gojimo kot okrasne rastline. Navadni fikus je subtropska vrsta iz Sredozemlja. Gojijo pa ga tudi na Slovaškem, katerega plodovi (fige) so uvoženi k nam. Navadni fikus je listavec ali grm, ki običajno zraste do višine 10 m, vendar ne več kot 15 m. Listi so preprosti, dolgi 10 do 30 cm. Nekateri viri navajajo, da gre za enokapno rastlino, drugi za dvodomno rastlino. Celuloza in nezrelo sadje sta strupena.

Pojav

Izvira iz Bližnjega vzhoda in zahodne Azije, gojijo pa ga že od antičnih časov, zdaj pa ga po vsem svetu gojijo kot okrasno rastlino in sadno drevo. Postala je naturalizirana vrsta v lokalnih krajih v Aziji in Severni Ameriki. Danes ga najdemo udomačenega v pasu ozemlja od zahodnega Sredozemlja do severovzhodne Indije. Na Slovaškem ga že nekaj stoletij gojijo na toplih območjih v vinogradih ali na različnih zaščitenih krajih, vendar pri nas njegova pridelava ni donosna in Fikus pogosto zamrzne.

Parametri

Naš umetni fikus je visok 180 cm, vključno z lončkom za rože. Sestavljen je iz 7 debel, izdelanih iz naravnega lesa. Prva krona se začne v prvi tretjini plemen. Druga krona se nahaja na vrhu najvišjega debla. Listi so narejeni iz plastike, ki je živa na otip in jih je v številu 2420 kosov. So popolna replika listov žive različice tega Ficusa. Barva listov je svetlo in temno zelena s kombinacijo smetane na robovih lista. Naš Fikus je dobavljen v dekorativnem vložku s premerom 20,32 cm , skupaj z umetno podlago, ki je prekrita z imitacijo mahu.

Lokacija

Naš umetni Fikus bo zelo lepo napolnil vaše odprte in svetle sobe. Zaradi svojega realističnega videza bo čudovit okras vašega doma ali pisarne in pozabili boste, da je ta Fikus pravzaprav umeten. Lepo izstopa na podstavkih, v dnevnih in jedilnicah , vedno v najbolj reprezentativnih delih stanovanja ali hiše. Naš umetni Fikus vam bo zagotovo prinesel eksotiko neposredno v dom.

Kombinacije

Umetni fikus se zelo dobro kombinira z drugimi vrstami fig , pa tudi z različnimi palmami . Če vas skrbi, da nobene od cvetočih ne boste mogli postaviti v sobo poleg te palme, je to velika napaka. Zelo dobro se dopolnjuje na primer z Guzmanijo . Ta Fikus se odlično "razume" tudi z našimi plastičnimi lončki RATO z vzorcem ratana svetlejše, a tudi temne barve. Najdete jih v naši ponudbi. Zasaditev v loncu lahko naredite tudi posebno, tako da na površino substrata položite lesene sekance, lahko pa izberete tudi okrasne kamne, katerih veliko izbiro najdete tudi na naši spletni strani.

Parametri

Koda izdelka 20083
Višina 180 cm
Odločnost notranjost
Cvetlični lonec samo notranja podloga
Višina vstavka 17 cm
Premer vložka 19.8 cm
Število stebel / stebel 2 ks
Material stebla / stebla les
Višina listov 6 cm
Širina listov 4 cm
Število listov 2420 ks
Listni material plastika
Barva debla / stebla rjav
Barva veje zelena
Barva listov zelena, Bela
Višina debla / stebla 60 cm
UV zaščita ne
Vstavi barvo Črna

Ocene

0 z 5
Ta izdelek nima ocen. Bodite prvi in ga ocenite!